Lesernes marked

Digitalt sykkelkart for hele Ålesund

Skjermbilde av det splitter nye digitale sykkelkartet til Ålesund kommune.

Egentlig er det ikke lansert ennå, men for dem som er interessert i å komme seg rundt på sykkel, ble det før helga lagt ut en skikkelig godbit på nettsida til Ålesund kommune.

På et digitalt kart kan man nå se hvilke veier og stier sykkelkoordinator Gudmund Hoel og staben hans anbefaler når man er ute og sykler. Rosa streker er brede fortau, gang- og sykkelveier, blå streker er sykling i blanda trafikk (der dette ikke kan unngås) og grønne streker er sykling på turstier der det er mange gående og man må utvise ekstra forsiktighet.

Gudmund Hoel opplyser at det er konsulentselskapet Asplan Viak som på eget initiativ har digitalisert sykkelkartgrunnlaget som gamle Ålesund kommune hadde, i tillegg til at de har lagt inn egnede sykkelruter for resten av den nye kommunen. Kommunen har så fått kjøpe det digitaliserte kartet for det Hoel mener er en svært rimelig sum.
– Det er garantert noen småfeil i kartet, og vi kommer til å forbedre det etter hvert. Dessuten skal vi lage til en løsning der brukerne kan kommentere feil og komme med forslag til endringer, men dette blir ikke klart helt enda, sier Gudmund Hoel.

Siden det digitale sykkelkartet ikke er offisielt lansert enda, er det foreløpig litt småknotete å finne det, men oppskrifta er som følger:
1) Gå til alesund.kommune.no
2) Trykk på knappen «Plan, bygg og eiendom»
3) Trykk på knappen «Kart»
4) Trykk på knappen «Webinnsyn»
5) Velg «Sykkelkart» i menyen «Velg karttype» øverst til venstre.
6) Du kan nå zoome inn og ut med musehjulet eller forstørrelsesglassikonene.
7) Dersom du ønsker tegnforklaring (eller ønsker å studere all verdens andre kartelementer), kan du trykke på knappen «Tegnforklaring» rett under «Velg karttype»-menyen.