Lesernes marked

Deep Purple til Ålesund!

Deep Purple regnes som en av de tre store hardrockpionerene, sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath. 2. oktober neste år spiller de i Sparebanken Møre Arena. Billetter legges ut for salg fredag morgen. (Pressefoto)

 

Ett av 70-tallets aller største band, hardrockpionerene Deep Purple, spiller i Ålesund 2. oktober 2022.

Det er kun Ålesund og Trondheim her til lands som får besøk av Deep Purple når de legger ut på europaturné neste år. Her i byen skal de spille i Sparebanken Møre Arena. Det er Momentium som arrangerer konserten, og daglig leder Ronny Stokke kjenner seg trygg på at hallen kommer til å bli smekkfull.

Deep Purple var det aller største bandet for Geir Nakken på 70-tallet. Likevel har han aldri hørt dem live! Det skal han når hardrocklegendene kommer til Ålesund. – Her må folk kjenne sin besøkelsestid! oppfordrer han. (Foto: privat)

En rockeby
– Ålesund har alltid vært en rockeby, og vi selger alltid godt når vi setter opp store rockekonserter. Deep Purple er dessuten så store at vi regner med å selge billetter langt utenfor Ålesund, sier han.
Ronny nøler ikke med å definere seg selv som en god, gammel rocker – men for ung (det vil si: ikke født engang) til å ha fått med seg Deep Purples storhetstid, som Wikipedia oppgir til 1969 til 1973. Fortsatt er tre av bandmedlemmene fra denne tida med i bandet: Ian Gillan (vokal), Roger Glover (bass) og Ian Paice (trommer). Sammen med Steve Morse (gitar) og Don Airey (synth) har de utgjort en stabil besetning siden 2002.

Et av de største
En av dem som gleder seg stort til Deep Purple-konserten, er Geir Nakken:
– Dette er jo et av de aller største banda fra 70-tallet, og jeg kunne jo alt om disse gutta en gang i tida. All annen musikk var bare vissvass!
Et lite skår i gleden for Geir, som selv er gitarist, er det at gitarist Ritchie Blackmore for lengst er ute av bandet. Han er likevel sikker på at det kommer til å bli en stor opplevelse:
– Jeg har faktisk aldri vært på Deep Purple-konsert! Den gangen de spilte på Valle Hovin, i 1985 mener jeg det det var, så satt jeg på Mallorca og gremma meg … Sydenturen var kjøpt og betalt før jeg visste om konserten. Seinere, etter at Blackmore gav seg i ’93/’94, har jeg ikke gidda å reise noe sted for å få høre dem live – men jeg reiste til Berlin for å oppleve Blackmore for noen år siden!

– Utrolig flott!
Når Deep Purple nå tar turen til Ålesund, er Geir Nakken imidlertid ikke i tvil om at det er på tide å få dem med seg:
– Det er utrolig flott at gutta i Momentium klarer få til noe slikt som dette, så her må alle som er glade i gitarbasert rock, kjenne sin besøkelsestid! Selv om ikke Blackmore er med mer, så er jo ikke Steve Morse noen smågutt, han heller, så det kommer til å bli bra! Kanskje jeg til og med skal kjøpe meg en billett til konserten i Trondheim …

Av Kenneth Kamp