Lesernes marked

«Butter» i Fjellstuetrappene

De 14 gule lappene som var klistra på Fjellstuetrappene sist uke, hinter om den neste singelen fra k-popbandet BTS. (Foto: Per Rich Hunstad)

På vei oppover Fjellstuetrappene sist uke, kunne vår avholdte fotballredaksjon (Per Rich Hunstad) observere en rekke mystiske gule post it-lapper – 14 i tallet, spredt oppover de 418 trappen.
Teksten på lappene er kort og greit «21.05.2021 Butter 06:00 AM». Litt kjapp googling avslører at det mest trolig er en lokal fan av det sør-koreanske k-popbandet BTS som har vært på ferde: 21 mai, klokka seks om morgenen, slipper nemlig bandet sin nye singel, som selvsagt heter «Butter».


Ifølge Wikipedia er BTS et band som bryter de tradisjonelle k-pop-normene ved å gi ut låter som handler om grunnleggende sosiale spørsmål. Videre kan man lese at BTS har slått flere musikalske rekorder; blant anna ble musikkvideoen til «Boy with Luv» spilt av ufattelige 78 millioner ganger i løpet av 24 timer på Youtube i april 2019.
Bandets tredje studioalbum, «Love Yourself», ble det alle første k-popalbumet som gikk helt til topps på den amerikanske Billboard-lista.
«Butter» blir BTS’ andrehundre prosent engelskspråklige låt, etter fjorårets monsterhit «Dynamite».

Av Kenneth Kamp