Lesernes marked

Bussen kom hjem

Her får Emblemsruta si første dieselfylling på vei hjem fra Nordmøre: 40 liter på Batnfjordsøra. (Foto: Emblemsbygda Billag)

Emblemsbygda har fått hjem én av de ikoniske bussene som det gamle aksjeselskapet Emblemsbygda Billag brukte. I forbindelse med hjemhentinga, har ei gruppe ildsjeler nå gjenoppretta billaget, denne gangen som ei forening.
Bussen ble i si tid solgt og har vært i eksil på Nordmøre, og formålet med å hente bussen hjem er å bevare den originale bussen fra Emblemsruta for framtida.
I juni ble Emblemsbygda Billag stifta på nytt som ei egen forening. Målet er restaurering, vedlikehold, bevaring og å skape engasjement for denne viktige delen av historien til bygda, ifølge Facebook-sidene til billaget.
– Det eksisterer mange gode minner og historier fra turer med Emblemsruta. Vi ønsker å bidra med å ta vare på litt av denne historia og har derfor foretatt kjøp av et eldre eksemplar av denne legendariske bussen; Volvo 1966-modell, står det i statuttene til den nystifta foreninga.
Styret for billaget består av leder Idar Emblem, Bjørn Nakken, Jørn Johannesen, Lars Erik Haugen og Kjell Petter Dalen.
Emblemsruta og det gamle aksjeselskapet Emblemsbygda Billag fikk første gang konsesjon for passasjertransport i 1928.