Lesernes marked

Brosundetlangs hyller frivilligheten

Karoline Isaksen (Ung i Ålesund/Ålesund kommune), Gjermund Kvernmo Langset (The North West) og Monica Molvær (Sentrumsforeningen) inviterer til Brosundetlangs 31. april – med Bylørdag tidligere på dagen og gratiskonsert med Julie Bergan på Aksla etterpå. (Foto: Kenneth Kamp)

2022 er «Frivillighetens år». Det skal markeres med brask og bram under årets Brosundetlangs.

Årets Brosundetlangs blir den andre i rekken, men den første som går av stabelen på våren, slik det alltid har vært meninga. Egentlig skulle den første arrangeres under The North West i 2020, men det ble, som det meste anna den våren, avlyst. I fjor ble det både konferansefestival og debut for Brosundetlangs, men ikke før på høsten. I år derimot, ser det ut som alt endelig får gå etter planen.
Brosundetlangs er et samarbeid mellom The North West, Ålesund kommune ved Ung i Ålesund og Sentrumsforeninga. Karoline Isaksen fra Ung i Ålesund har fått oppgava med å sette opp programmet for familievandringa. Hun forteller at det kommer til å bli en rekke aktiviteter langs løypa:

Mange aktiviteter
– Mest trolig kommer starten til å være på Apotekertorget, der det blant anna blir korsang og aktiviteter for barn – også ute i sundet. Deretter følger man merka løype langs sjøkanten fram til Dronning Sonjas plass, der det blant anna blir en dansescene. På Sankten skal det være korps og på paviljongen i Kongens gate blir det konsertscene for ungdom. I byparken blir det barneaktiviteter ved blant anna Friluftsrådet og Dyreklubben, og til slutt kan man gå opp trappene til gratiskonserten med Julie Bergan.

«Frivillighetens år»
Et viktig poeng i år er som nevnt at Brosundetlangs også vil være med å markere «Frivillighetens år». Ulike frivillige organisasjoner er derfor invitert til å stå på stands på Skansekaia. Dersom det blir svært mange påmeldte organisasjoner, er det også mulig at hele vandringa kommer til å starte ute i Moloveien, opplyser Isaksen.

– Årets beste dag
I høst var det koronagrense på 3 000 på gratiskonserten på Aksla, og rundt 2900 møtte fram, ifølge daglig leder i The North West, Gjermund Kvernmo Langset. Når koronarestriksjonene nå er oppheva, håper han at langt flere tar turen:
– I år håper vi på 5 000 ved Fjellstua. Det bør vi klare, for vi har bestilt like bra vær som i høst! Denne lørdagen skal rett og slett bli årets beste dag i Ålesund, fastslår han.
Brosundetlangs vil foregå på ettermiddags-/kveldstid lørdag 30. april. Tidligere på dagen blir det Bylørdag med en rekke arrangementer i regi av Sentrumsforeningen – og med ulike tilbud rundt i byen.

Kenneth Kamp
kenneth@nyttiuka.no