Lesernes marked

Blomst til Ålesund kommune

 

Gjennom hele sommerhalvåret kan byens befolkning glede seg over den jobben som gjøres av anleggsgartnerne og alle andre i kommunen med ansvar for beplantningen i byen.
Mange har kommentert at det særlig de siste åra har blitt mye fine blomster i sentrum. Tone Haugen i avdeling for Vei, anlegg og park (VAP) forteller at det for noen år siden ble gjort noen justeringer i beplantningsplanene for bysentrum.
– Det handler i stor grad om å få mest mulig ut av de midlene vi har, så vi gikk over til å bruke stauder i en del av bedene våre. Så i mange av disse er det nå flerårige planter i en kombinasjon som gjør at en art overtar når en annen visner. Slik kan vi ha fine bed gjennom hele sommerhalvåret, uten å måtte plante ut nye blomster hele tiden, forklarer hun.
Hun kan videre fortelle at de, i tillegg til bedene, har fem små og seks store urner på forskjellige steder i sentrum, men at det i disse utelukkende brukes sesongplanter.
– Jeg tror at de fleste synes dette er pent å se på, så blomstene får stort sett stå i fred. Men vi har egne roder for vedlikehold og tilsyn av blomsterarrangementene, for noe vedlikehold er det selvsagt. Vi finner både søppel og tomflasker, og det kan av og til se ut som noen har ligget blant blomstene, avslutter Tone Haugen.
Snart skal noen av urnene fylles med høstblomster, lyng og Sølvkrans, og noen vil fortsatt ei stund ha sommerblomster. Når disse visner blir det satt ned tulipanløk, som vil blomstre når våren kommer tilbake.