Lesernes marked

Bildele-bilene på plass

Utleiebilene kjørte i kortesje inn på Joachim Rønnebergs plass, og ordføreren holdt tale. Ålesund kommune er klar for å dele biler.

Ålesund kommune vil utnytte bilparken sin på en bedre måte og skal prøve ut en bildeleordning. Et anbud ble lyst ut, og bilutleiefirmaet Otto Mobility AS fikk tilslaget. Mandag kom de til byen med 22 elbiler som kjørte i kortesje inn på Joachim Rønnebergs plass.

20 av utleiebilene skal ha base på fire ulike steder i gamle Ålesund, mens de to siste skal stå i Brattvåg. I første omgang blir bilene tilgjengelige i arbeidstida for seks ulike kommunale avdelinger, men etter hvert skal de kunne leies av hvem som helst på ettermiddagstid og i helgene.
Det er altså ikke snakk om en tradisjonell bildeleordning der brukerne eier hver sin andel av en bilpark, men snarere en mer forenkla og brukervennlig form for bilutleie. Den viktigste forskjellen fra vanlig bilutleie er at man nå kan leie på timebasis, og at man slipper å møte fram på et utleiekontor for å hente nøkkel og signere en haug med papirer. Dersom man ønsker å leie bil, laster man først ned en app der man legger inn nødvendig informasjon om seg selv. deretter bruker man appen raskt og enkelg både til å bestille bil og til å låse den (opp).