Lesernes marked

Bare en liten bit igjen av Fjordstien

Den siste biten av Fjordstien skulle egentlig fullføres nå i vår, men har blitt ett år forsinka på grunn av korona-tiltaka. Til sammen blir det 3,5 kilometer med tursti når de opprinnelige planene er fulført. Men da skal turstien forlenges også i vestlig retning! (Arkivfoto: Kenneth Kamp)

Fjordstien skulle egentlig vært fullført denne våren, men på grunn av korona-tiltaka blir ikke den siste biten ferdig før neste vår.
Helt siden 2009 har Ålesund kommune arbeidet med å legge til rette for at man kan gå på tursti langs hele Borgundfjorden, fra Bogneset til Furmyra.
Fjordstien, som turveien har blitt hetende, blir totalt 3,5 kilometer lang. I mai i fjor nådde man fram til Snopenesvegen på Åsestranda, og bare den siste lille biten fra Geileberget til Furmyra stod igjen. Det skal også opparbeides en parkeringsplass rett sør for Geilebergveien.
Selv om de opprinnelige planene for Fjordstien fullføres neste vår, skal prosjektet videreføres: Åle-sund kommune er allerede i ferd med å planlegge flere turstrekninger fra Bogneset og vestover mot sentrum, opplyser kommunikasjonsrådgiver Øyvind Johan Heggstad i Ålesund kommune.