Lesernes marked

Alt om byen i én app

Ålesund sentrumsforening utvikler en app som skal hjelpe både turister og dem som bor her til å få bedre oversikt over alle aktiviteter og tilbud som finnes i byen vår. Appen blir forhåpentlig klar til bruk før sommeren, opplyser sentrumsleder Monica Molvær. (Foto: Iselin Francesca Flem)

 

«Byappen» er arbeidstittelen på den kommende appen fra Ålesund sentrumsforening.

Appen som Ålesund sentrumsforening prøver å få ferdig før sommeren, skal inneholde det aller meste man trenger å vite om byen – enten man bor her eller kommer som turist.
– Vi ønsker å nå ut til folk med informasjon om alt det spennende som finnes i Ålesund by, og målet er at appen skal gjøre byen mer oversiktlig og tilgjengelig for alle. Der skal man få informasjon om alt fra hvor man finner toalett og parkering og hvor man kan kjøpe seg softis eller sko til hvilke opplevelser og aktiviteter man kan være med på. Kanskje blir det noen tilbudskampanjer også, forteller sentrumsleder Monica Molvær.
I første omgang kommer appen bare på norsk (bokmål), men neste år er planen å kunne tilby flere språk.
De ulike tilbudene og aktivitetene som presenteres i appen, blir selvsagt kopla opp mot ei kartløsning.
– Det er mye å oppleve i byen vår, men mange av dem som bor her, tar for gitt at alle vet om alt. Slik er det jo ikke, og derfor håper vi at appen vil bli til god hjelp både for de som besøker Ålesund og for dem som bor her, sier Monica Molvær.

 

Av Kenneth Kamp