Lesernes marked

Alt klart for verdens første Laavfest

Festivalkomiteen er klare for tidenes første Laavfest på lørdag. F.v.: Inger Johanne Langeland (grunneier), Terje Pedersen (teknisk ansvarlig), Kai Martin Kvalsund (musikalsk ansvarlig), Sebastian Harang (backstageansvarlig) og Kristianne Langeland (ansvarlig for barneaktivitetene). I tillegg er Hans Harang (ansvarlig for rigging) med i komiteen.

Laavfest byr på hele elleve timer med musikk og aktiviteter på Nedregaard.

Mer enn 120 frivillige skal sørge for at de 600 publikummerne på Laavfest får en god og smittetrygg opplevelse på lørdag. Hele 60 artister skal på scenen i løpet av dagen og kvelden, i tillegg til at det blir en rekke aktiviteter for barna på dagtid.

Isak Shorty er en av de lokale artistene på Laavfest som også har gjort seg bemerka nasjonalt. Nylig slapp han singelen «Jenny», som viser en helt ny side av artisten, og på Laavfest får publikum høre flere nye låter, lover han. (Pressefoto: Viktor Mauren)

Laavfest er en fest(ival) som først og fremst ønsker å løfte fram unge, lokale talenter – i tillegg til et par relativt veletablerte artister. Blant dem som skal opptre, finner vi Neon Ion (Natalie Sandtorv), Mikhael Paskalev, Isak Shorty, Jakob Sewerin, Jonas Ess, Live Marie Hanken, Emilie Malene, Mahogni, Nova, Groove Gerilja, Eric & The Horsemen og veteranbandet Remember When. Den unge tryllekunstneren Miss Aurora og de ikke fullt så unge komikerne «Kjellen» Bigset og Jann Leite må også nevnes.

Tre ganger 200
Publikum vil bli fordelt på tre kohorter med 200 i hver, og smittevernet vil stå i høysetet gjennom hele festivaldagen:
– Med tre kohorter må vi ha tre innslipp, tre vaktlag, tre grupper med servitører, tre toalettområder og så videre, og derfor trenger vi mange frivillige. Til nå har vi fått rundt 120, men vi skulle gjerne hatt 20-30 til, sier Kai Martin Kvalsund, som er musikalsk ansvarlig for Laavfest.
Røde Kors og en profesjonell vektertjeneste bidrar ytterligere til å sørge for at Laavfest skal bli en på alle måter trygg festival.

Neon Ion, alias Natalie Sandtorv, får stadig vekk strålende kritikker både innen- og utenlands. På lørdag kommer hun til Laavfest. (Pressefoto: Anne Valeur)

Aktiviteter for barn
Fra åpning klokka 12 og fram til klokka 18 er det fri aldersgrense. Parallelt med konsertene blir det da en rekke aktiviteter for barna, blant anna styltegåting, linebalansering, hesteskokasting og ansiktsmaling – pluss et trommekurs («rytmegøy») med Miki Campins.

Trygg servering
Når det blir Barne-TV-tid, må alle under 15 forlate området, og det blir servering av alkohol. Servering vil kun skje til borda, og man må bestille med mobiltelefonen.
– Vi har hatt veldig god kommunikasjon med kommuneoverlegen og vil gjøre alt vi kan for å minimiere smitterisikoen. Laavfest skal bli et veldig trygt sted å være, poengterer Inger Johanne Langeland, som er grunneier på området.

Av Kenneth Kamp