Lesernes marked

Aktiv dame flytter aldri langt

 

«Jeg åpner når jeg kommer og stenger når jeg går» sto det på døra til Galleriet, klesbutikken som Anita Jacobsen Marø startet i Keiser Wilhelms gate i 1996. Allerede den gangen var frisørsaksa med på jobb, og bakrommet på butikken ble flittig brukt til klipp og frisering. I 2006 valgte Anita å selge Galleriet, flyttet skrått over gata til nr 40 for å rendyrke interessen for hår, og jobbe med flere frilans prosjekter innen teater, film og for NRK.
Etter 15 år i samme lokaler ønsket hun nå større plass, men heller ikke denne gangen trengte hun bil for å flytte. Nå finner vi henne rett ved Kiperviktorget når hun ikke er på jobb som sminkør for NRK Møre og Romsdal, eller på oppdrag i Oslo
Med utgangspunkt i egen leilighet i hovedstaden har hun nemlig tidligere vært tilknyttet både Det norske teater og Folketeateret. Men når hun nå tar turen til storbyen styler og klipper hun noen av våre mest profilerte politikere og statsråder.
– Litt tilfeldig egentlig fordi jeg fikk spørsmål om å være sminkør for Trine. S. Grande på Venstre sitt landsmøte i Ålesund for fem år siden forteller Anita
Men det er jo ofte det det handler om: Å være på rett sted til rett tid. Og for ikke så lenge siden kastet selveste Jan Thomas terningen til fem på en av Anita sine frisyrer til Næringsminister Iselin Nybø.